Boala ADD/ADHD este o tulburare neurobiologică care afectează capacitatea de concentrare și atenție. Persoanele diagnosticate cu aceasta tulburare pot avea dificultati de a se concentra, de a mentine o atentie sustinuta si de a controla impulsurile. Aceasta afectiune poate afecta copiii, dar si adultii si poate fi tratata cu medicamente precum amfetamina si metilfenidat.

In ultimii ani, cannabisul medicinal, in special compusii CBD, a atras atentia in ceea ce priveste tratarea simptomelor asociate cu boala ADD/ADHD. CBD-ul este un compus non-psihoactiv, ceea ce înseamnă că nu provoacă stări de cufundare sau euforie. In schimb, are un efect relaxant si antianxios, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor anxietatii si depresiei care pot fi asociate cu boala ADD/ADHD.

De asemenea, CBD-ul poate ajuta la ameliorarea simptomelor fiziologice asociate cu boala ADD/ADHD. De exemplu, studiile au aratat ca CBD poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap si a durerilor musculare, care pot fi simptome asociate cu aceasta afectiune.

Un alt avantaj al utilizarii CBD-ului este ca acesta poate ajuta la imbunatatirea calitatii somnului, ceea ce poate fi un aspect important in tratarea simptomelor asociate cu boala ADD/ADHD. Un somn odihnitor poate ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietatea.

Acest articol este sponsorizat de cbdcenter.ro si expo.lacanepa.ro