Sistemul endocannabinoid este un sistem complex al orga

nismului uman care are un rol important în reglarea multor procese fiziologice, cum ar fi apetitul, durerea, somnul, starea de spirit și respirația. Acest sistem este compus din receptori cannabinoidi, endocannabinoide și enzime de degradare a endocannabinoidelor.

Receptori cannabinoidi sunt proteine care se găsesc în membranele celulare ale multor tipuri de celule din organism. Cei mai cunoscuți receptori cannabinoidi sunt CB1 și CB2. Receptorii CB1 se găsesc în principal în creier și sunt implicați în controlul aparatului de compensare a durerii, apetitului, stării de spirit și somnului. Pe de altă parte, receptorii CB2 se găsesc în celulele sistemului imunitar și în alte țesuturi din organism, cum ar fi celulele musculare, țesuturile inflamate și celulele osului.

Endocannabinoidele sunt molecule produse de organism și care se leagă de receptori cannabinoidi. Cei mai cunoscuți endocannabinoizi sunt anandamida și 2-arachidonoilglicerol (2-AG). Aceste molecule sunt produse și eliberate în organism atunci când sunt necesare și se leagă de receptori cannabinoidi pentru a declanșa un răspuns biologic specific.

Enzimele de degradare a endocannabinoidelor sunt responsabile pentru descompunerea endocannabinoidelor după ce au fost folosite. Cei mai cunoscuți enzimi sunt fațt-amida hidrolaza (FAAH) și monoaminooxidaza (MAO). FAAH descompune anandamida, în timp ce MAO descompune 2-AG.

Acest articol este sponsorizat de cbdcenter.ro si expo.lacanepa.ro