Editura EIKON

„Zeci de ani de interdicție au limitat cercetările științifice amănunțite, dar mii de studii au validat potențialul terapeutic al medicamentelor pe bază de canabis, în special canabinoizii precum THC, CBD, CBG și alții, precum și alți compuși, cum ar fi terpenii, și acțiunea lor sinergică cunoscută sub numele “Efectul de Anturaj”. Știința canabisului evoluează rapid, iar noile studii dezvăluie din ce în ce mai multe despre proprietățile uimitoare ale plantei. Canabinologia este studiul canabisului, canabinoizilor, și altor compuși sau produse derivate din canabis care interacționează cu sistemul endocanabinoid al organismului.

În acest ghid practic despre proprietățile vindecătoare ale canabisului și canabinoizilor, cum ar fi Tetrahidrocanabinol și Canabidiol, autorul explorează modul de utilizare a acestor substanțe pentru a trata o gamă largă de afecțiuni fizice și emoționale dar și pentru menținerea unei homeostazii echilibrate. Dr. Vlad Nuțu examinează mai întâi istoria canabisului ca medicament, inclusiv rolul său important în practica medicală din întreaga lume începând din cele mai vechi timpuri. El explică biochimia canabinoizilor și arată modul în care aceștia interacționează cu corpul uman, inclusiv o privire asupra receptorilor canabinoizi și modul în care canabinoizii apar în mod natural în organism.

Autorul se bazează apoi pe anii de experiență în domeniu, precum și pe numeroase studii și teste de cercetare pentru a oferi un ghid aprofundat al numeroaselor aplicații de vindecare a canabisului și derivaților săi, totodată oferind o discuție completă despre utilizarea în siguranță, posibilele efecte secundare, contraindicații și precauții (inclusiv în timpul sarcinii și chimioterapiei), alături de date de cercetare care confirmă canabisul ca fiind una dintre cele mai puțin toxice substanțe existente.”